fisk og sjømat
Ovnsbakt skrei med spekeskinke og cherrytomater
En super festvri på den flotte skreien, og likevel så enkelt at det kan serveres til hverdags.
![ovnsbakt-skrei.jpg](/assets/contentful/b26eki8n3vte/3zotf9KeUg5ZzFBSODpfqR/ee004f5b7823f525ad9d620eb7ab7b77/ovnsbakt-skrei.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
12min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
3 ssolje
1 stksitron (saft og skall)
2 stilkerrosmarin
4 stkskreifileter
4 skiverspekeskinke
400 gcherrytomater
1 tspepper
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200 grader.
Bland 1 ss olje med sitronsaft, -skall og hakket rosmarin og smør dette på fiskefiletene.
Pakk fisken inn i en skive spekeskinke. Ha resten av oljen i en ildfast form og legg fiskefiletene og cherrytomatene i formen. Kvern pepper over, og bak i ovnen i 10-12 minutter, til fisken er ferdig og tomatene er varme.
Server gjerne med potetmos eller ris.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆