Til hovedinnhold
fisk og sjømat

3 sauser som rocker opp skalldyrfatet

Hvorfor ikke prøve noen nye sauser og dipper neste gang du skal servere skalldyr?

3 sauser som rocker opp skalldyrfatet

10min / 1min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2stkhummer (klørne for seg og halen delt i to)

4stkkongekrabbe (beina, delt ved leddene og skåret i to på langs)

4stkferske kamskjell (gjerne servert rå skåret i tynne skiver med en dråpe olivenolje på)

8stksjøkreps (eller krabbeklør)

400greker

Dette trenger du til Smørsaus med sitron:

1ssolivenolje

1feddfinhakket hvitløk

1stkfinhakket sjalottløk

1dltørr hvitvin

en halvdlkremfløte

2sskaldt smør

1stksitron (saften)

1ssfinhakket dill

1klypesalt og pepper

Dette trenger du til Cocktailsaus:

2dlketsjup

1tsWorcestershiresaus

en halvsssitronsaft

1tsrevet pepperrot

Dette trenger du til Chimichurri:

2ssfinhakket bladpersille

1sshakket basilikum

en halvdlgod olivenolje

2ssrødvinseddik (smak til)

3feddfinhakket hvitløk (smak til)

en fjerdedeltschiliflak (smak til)

5dråpersitronsaft (smak til)

1klypesalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Fordel skalldyrene på et fat med knust is. Del opp sitron, lime og litt dill og dander sammen med skalldyrene. Server skåler med saus ved siden av. Server gjerne et godt brød ved siden av.

Slik lager du smørsaus

Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek hvitløk og sjalottløk over svak varme til de er myke. Ha i hvitvin og kok videre over medium varme i cirka 4 minutter.
Ta stekepannen av varmen og rør inn smøret.
Ha pannen tilbake på varmen og ha i kremfløte. Varm opp til det nesten koker og ta stekepannen av varmen.
Ha i sitronsaft og dill. Smak til med salt og pepper.

Slik lager du cocktailsaus

Bland alle ingrediensene godt. Smak til med pepperrot.

Slik lager du chimichurri

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til du får en jevn saus. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
La sausen stå og trekke i romtemperatur i minst en halvtime, slik at de gode smakene får satt seg.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn