Tre gode sauser til skalldyrfatet
Hvorfor ikke prøve noen nye sauser og dipper neste gang du skal servere skalldyr?

10min / 1min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2stkhummer (klørne for seg og halen delt i to)
4stkkongekrabbe (beina, delt ved leddene og skåret i to på langs)
4stkferske kamskjell (gjerne servert rå skåret i tynne skiver med en dråpe olivenolje på)
8stksjøkreps (eller krabbeklør)
400greker
Dette trenger du til Smørsaus med sitron:
1ssolivenolje
1feddfinhakket hvitløk
1stkfinhakket sjalottløk
1dltørr hvitvin
en halvdlkremfløte
2sskaldt smør
1stksitron (saften)
1ssfinhakket dill
1klypesalt og pepper
Dette trenger du til Cocktailsaus:
2dlketsjup
1tsWorcestershiresaus
en halvsssitronsaft
1tsrevet pepperrot
Dette trenger du til Chimichurri:
2ssfinhakket bladpersille
1sshakket basilikum
en halvdlgod olivenolje
2ssrødvinseddik (smak til)
3feddfinhakket hvitløk (smak til)
en fjerdedeltschiliflak (smak til)
5dråpersitronsaft (smak til)
1klypesalt og pepper (smak til)