sauser, dressing og dip
Avokadohummus
For mange er smør unnværlig på brødskiva. Men så snart du har blitt kjent med avokadohummus, vil du nok vurdere å kaste hele smørbegeret.
![Hvit skål med avokadohummus står på frokostbord ved siden av brødskiver, en kaffekopp og et kokt egg.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/4feUdUI0wmw91pplU0gH07/bc434aaee5b7adcd3aa626924c7eba31/Avokadohummus.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
3min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
1 porsjoner
1 bokskikerter (skyllet og avrent, ca. 230 gram avrent vekt)
2 stkavokado (middels store, skåret i mindre biter)
3 ssolivenolje
1 stklime (kun saft)
1 stkhvitløksfedd (presset)
en halv tsmalt spisskummen
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor, og kjør maskinen til blandingen er helt jevn.
Juster eventuelt konsistensen med litt mer olivenolje eller limejuice, og smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆