frukt og grønt
Bakt potetsalat med mandler, asparges og lime
Potetsalat slår aldri feil, verken til grillmat eller på koldtbordet. Lag en spennende vri med bakte poteter og masse deilige grønnsaker.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 gsmåpoteter (gjerne nypoteter)
1 dlolivenolje
1 sssalt
1 dlmandelflak
2 feddfinhakket hvitløk
2 sshakket rød chili
250 gasparges
1 stkrødløk (i ringer)
1 stklime (i båter)
4 stilkerfrisk oregano
1 dæsjnykvernet pepper
Fremgangsmetode
Vask potetene, gni dem inn med olivenolje og fordel dem på et stekebrett. Strø over salt.
Bak dem i ovnen ved 190 grader til de er møre og gylne.
Rist mandelflakene gylne i en tørr stekepanne. Sett til side.
Stek hvitløk og chili lett i olje i en stekepanne. Tilsett asparges og fres dem ved middels varme til de er møre.
Del de bakte potetene i to og spre aspargesblandingen og rødløk på et fat og ha på ristede mandler, limebåter og oregano.
Kvern over pepper og server.