potet
Bakt potetsalat med mandler, asparges og lime
Potetsalat slår aldri feil, verken til grillmat eller på koldtbordet. Lag en spennende vri med bakte poteter og masse deilige grønnsaker.
![Ildfast form med bakte poteter i båter, grønn asparges, rødløk i ringer, hakkede mandler og limebåter. Bakt potetsalat.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/5hcg9zE7zTJZKofIUFdU2m/30310ef379cd20cece9cfc4594bac992/bakt-potetsalat-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 gsmåpoteter (gjerne nypoteter)
1 dlolivenolje
1 sssalt
1 dlmandelflak
2 feddfinhakket hvitløk
2 sshakket rød chili
250 gasparges
1 stkrødløk (i ringer)
1 stklime (i båter)
4 stilkerfrisk oregano
1 dæsjnykvernet pepper
Fremgangsmetode
Vask potetene, gni dem inn med olivenolje og fordel dem på et stekebrett. Strø over salt.
Bak dem i ovnen ved 190 grader til de er møre og gylne.
Rist mandelflakene gylne i en tørr stekepanne. Sett til side.
Stek hvitløk og chili lett i olje i en stekepanne. Tilsett asparges og fres dem ved middels varme til de er møre.
Del de bakte potetene i to og spre aspargesblandingen og rødløk på et fat og ha på ristede mandler, limebåter og oregano.
Kvern over pepper og server.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆