Til hovedinnhold
rotgrønnsaker

Verdens beste kålrabistappe

Kålrabistappe er det perfekte tilbehør til julemiddagen. Konsistensen og smaken spiller på lag med både pinnekjøtt, ribbe og juletorsk. Oppskriften er like enkel som den er god!

En blå keramikkskål med kålrabistappe, pyntet med fersk rosmarin, servert på et rustikk mørkt trebord. Skålen står på et stripet linhåndkle, og det er granbar på siden. Skjeer med salt og pepper til høyre.

35min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1kgkålrot (ca. 2 små eller 1 stor)

2stkgulrot (kan sløyfes)

2sssmør

1ssribbefett (eller ribbesjy, smak til)

en fjerdedeltsmuskat

1dlh-melk (tilsett mer for tynnere stappe)

en halvtssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Skrell og del kålroten og gulrøttene i terninger på ca 1 x 1 cm. Ha de over i en gryte og fyll på med vann til de er dekket.
Kok opp, og la småkoke til kålroten er mør. Ca 20 minutter.
Hell av kokevannet, og la gryten stå uten lokk for å dampe av seg mens du har i smøret i terninger. Mos sammen til ønsket konsistens.
Ha i muskat, ribbefett/ribbesjy, salt og pepper og bland godt.
Spe med litt og litt av melken, og rør kraftig mellom hver gang for å få en klumpefri og jevn mos. Smak til med mer salt og pepper og servér med det samme.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit