rotgrønnsaker
Verdens beste kålrabistappe
Kålrabistappe er det perfekte tilbehør til julemiddagen. Konsistensen og smaken spiller på lag med både pinnekjøtt, ribbe og juletorsk. Oppskriften er like enkel som den er god!

35min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1kgkålrot (ca. 2 små eller 1 stor)
2stkgulrot (kan sløyfes)
2sssmør
1ssribbefett (eller ribbesjy, smak til)
en fjerdedeltsmuskat
1dlh-melk (tilsett mer for tynnere stappe)
en halvtssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Skrell og del kålroten og gulrøttene i terninger på ca 1 x 1 cm. Ha de over i en gryte og fyll på med vann til de er dekket.
Kok opp, og la småkoke til kålroten er mør. Ca 20 minutter.
Hell av kokevannet, og la gryten stå uten lokk for å dampe av seg mens du har i smøret i terninger. Mos sammen til ønsket konsistens.
Ha i muskat, ribbefett/ribbesjy, salt og pepper og bland godt.
Spe med litt og litt av melken, og rør kraftig mellom hver gang for å få en klumpefri og jevn mos. Smak til med mer salt og pepper og servér med det samme.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆