Til hovedinnhold
frukt og grønt

Rask bakt søtpotet

Med dette smarte trikset, kan du lage bakt søtpotet på 6 minutter. Det er mikrobølgeovnen som er hemmeligheten, og gratinerer du søtpoteten i ovnen med litt ost til slutt blir den ekstra god!

Rask bakt søtpotet delt i to på langs, gratinert med ost, og toppet med rømme og hakket gressløk.

10min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

4stksøtpotet (middels stor)

2sssmør

2tssalt

1tskvernet sort pepper

1håndfullrevet ost (fks. cheddar)

1dlrømme

1ssfinhakket gressløk

Fremgangsmetode

Varm ovnen opp til 200°C.
Stikk søtpoteten her og der med en gaffel og legg den i en skål/tallerken som tåler mikrobølgeovn. Bak den på middels/høy styrke i mikroen til den blir helt mør. Hos oss tok dette ca. 6 minutter på 750 W.
Ta søtpoteten ut av mikroen, og del den i to på langs. Deretter ruter du opp begge de halve delene, men ikke skjær helt gjennom til skallet – søtpoteten skal holde formen.
Putt noen små biter med smør inn i sprekkene, krydre med salt og pepper, og dryss over revet cheddar eller annen god ost.
Sett søtpotetene øverst i stekeovnen og gratiner dem med grillfunksjonen (ev. varmluft om du ikke har grillfunksjon). La osten smelte og få litt farge. Dette tar bare noen få minutter, så følg nøye med så du ikke brenner dem!
Servér med rømme og hakket gressløk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit