Til hovedinnhold
salat

Salat med jordbær, chevre og basilikumdressing

Jordbær i sommersalaten er et must! Sammen med chevre og en basilikumvinaigrette blir det et friskt og lett tilbehør til grillmaten.

Fat med jordbær i biter, smuldret chevre, agurk i lange, brede bånd, pinjekjerner, basilikumblader og ruccola.

3min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du::

200gferske jordbær

1stkagurk

en halvstkrødløk

200gruccola

100gchevre

50gpinjekjerner

Basilikumdressing:

1pottebasilikum

1tsdijonsennep

1ssbalsamicoeddik

en fjerdedelstksitron

1dlextra virgin olivenolje (evt. litt mer)

1klypesalt

1klypepepper

Fremgangsmetode

Oppskriften er nok som hovedrett til to, eller sidesalat til fire stykker.
Start med å dele jordbærene i to eller fire. Skjær agurken i tynne bånd ved hjelp av en ostehøvel eller grønnsaksskreller. Finhakk rødløken.
Bland det sammen med ruccola i en stor salatbolle. Smuldre chevre over salaten.
Rist pinjekjerner i en varm og tørr panne til de er gylne. Pass på så det ikke svir seg! Hell over salaten.

Slik lager du vinaigretten

Legg til side et par basilikumblader til topping. Ha resten av bladene over i en foodprocessor sammen med dijonsennep, balsamico og en sitronskvis. Kjør glatt mens du heller i olivenolje til du har ønsket konsistens på vinaigretten.
Smak til slutt til med salt og pepper.
Vend vinaigretten inn i salaten, topp med et par basilikumblader og server sammen med grillmat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit