frukt og grønt
Salat med jordbær, chevre og basilikumdressing
Jordbær i sommersalaten er et must! Sammen med chevre og en basilikumvinaigrette blir det et friskt og lett tilbehør til grillmaten.

3min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til sidesalat til fire eller hovedrett for to:
200 gferske jordbær
1 stkagurk
en halv stkrødløk
200 gruccola
100 gchevre
50 gpinjekjerner
Dette trenger du til basilikumdressing:
1 pottebasilikum
1 tsdijonsennep
1 ssbalsamicoeddik
en fjerdedel stksitron
1 dlextra virgin olivenolje (evt. litt mer)
1 klypesalt
1 klypepepper
Fremgangsmetode
Start med å dele jordbærene i to eller fire. Skjær agurken i tynne bånd ved hjelp av en ostehøvel eller grønnsaksskreller. Finhakk rødløken.
Bland det sammen med ruccola i en stor salatbolle. Smuldre chevre over salaten.
Rist pinjekjerner i en varm og tørr panne til de er gylne. Pass på så det ikke svir seg! Hell over salaten.
Slik lager du vinaigretten
Legg til side et par basilikumblader til topping. Ha resten av bladene over i en foodprocessor sammen med dijonsennep, balsamico og en sitronskvis. Kjør glatt mens du heller i olivenolje til du har ønsket konsistens på vinaigretten.
Smak til slutt til med salt og pepper.
Vend vinaigretten inn i salaten, topp med et par basilikumblader og server sammen med grillmat.