Til hovedinnhold
frukt og grønt

Salat med jordbær, chevre og basilikumdressing

Jordbær i sommersalaten er et must! Sammen med chevre og en basilikumvinaigrette blir det et friskt og lett tilbehør til grillmaten.

Salat med jordbær, chevre og basilikumdressing

3min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til sidesalat til fire eller hovedrett for to:

200gferske jordbær

1stkagurk

en halvstkrødløk

200gruccola

100gchevre

50gpinjekjerner

Dette trenger du til basilikumdressing:

1pottebasilikum

1tsdijonsennep

1ssbalsamicoeddik

en fjerdedelstksitron

1dlextra virgin olivenolje (evt. litt mer)

1klypesalt

1klypepepper

Fremgangsmetode

Start med å dele jordbærene i to eller fire. Skjær agurken i tynne bånd ved hjelp av en ostehøvel eller grønnsaksskreller. Finhakk rødløken.
Bland det sammen med ruccola i en stor salatbolle. Smuldre chevre over salaten.
Rist pinjekjerner i en varm og tørr panne til de er gylne. Pass på så det ikke svir seg! Hell over salaten.

Slik lager du vinaigretten

Legg til side et par basilikumblader til topping. Ha resten av bladene over i en foodprocessor sammen med dijonsennep, balsamico og en sitronskvis. Kjør glatt mens du heller i olivenolje til du har ønsket konsistens på vinaigretten.
Smak til slutt til med salt og pepper.
Vend vinaigretten inn i salaten, topp med et par basilikumblader og server sammen med grillmat.

Andre relevante oppskrifter