potet
Saltkokte nypoteter med dip
Norske nypoteter er en himmelsk delikatesse. Her er oppskriften som gir ekte hverdagslykke.
![Saltkokte nypoteter servert på metallfat, toppet med salt og persille. Gylden dip ved siden av.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/1LtltmCg2Q0NZRiI4pKxee/9f9778e2e22e7e628305ce0d3480f132/saltbakte-nypoteter-med-dipp-1-2.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til saltkokte nypoteter:
1 kgnypoteter
500 ghavsalt
Dip:
1 dllettrømme
1 dlkesam (original)
2 feddhvitløk (presset)
1 klypekajennepepper
1 tsferskpresset sitronsaft
1 tspaprikapulver
1 klypesalt (smak til)
Fremgangsmetode
Skrubb potetene og legg dem i et kokekar, dryss over salt og hell på så mye vann at potetene så vidt dekkes.
Kok potetene under lokk til de er møre (10–15 minutter avhengig av størrelsen). Hell av kokevannet.
Dip
Rør sammen ingrediensene til dippen og smak den til med salt.
Server potetene som en selvstendig smårett eller som snacks med dippen ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆