potet

Saltkokte nypoteter med dip

Norske nypoteter er en himmelsk delikatesse. Ekstra god smak får de når de saltkokes, og serveres med en frisk og småspicy dip!

Saltkokte nypoteter servert på metallfat, toppet med salt og persille. Gylden dip ved siden av.

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til saltkokte nypoteter:

1kgnypoteter

500ghavsalt

Dip:

1dllettrømme

1dlkesam (original)

2feddhvitløk (presset)

1klypekajennepepper

1tsferskpresset sitronsaft

1tspaprikapulver

1klypesalt (smak til)

Fremgangsmetode

Skrubb potetene og legg dem i et kokekar, dryss over salt og hell på så mye vann at potetene så vidt dekkes.
Kok potetene under lokk til de er møre (10–15 minutter avhengig av størrelsen). Hell av kokevannet.

Dip

Rør sammen ingrediensene til dippen og smak den til med salt.
Server potetene som en selvstendig smårett eller som snacks med dippen ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit