frukt
Syltede klementiner
Sylt klementiner, og lag en herlig gyllen topping som kan brukes til ost, over iskrem, eller på sjokoladekake!
![Fargesterke syltede klementiner i skiver, lagt på Norgesglass. Lys trebakgrunn med lyst blått kjøkkenhåndkle.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/5D07471gAYvptky8kRv56B/eb8a4f95b7d8f41d145aa98489233fd4/Syltede_klementiner.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
1t 20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
700 gklementiner (gjerne økologiske)
5 dlvann
500 gsukker
Fremgangsmetode
Vask klementinene godt i lunkent vann, og skjær dem i skiver. For å unngå sprøytemidler bør du bruke økologiske klementiner.
Ha vann og sukker i en kjele, og varm opp på svak til middels varme, til alt sukkeret er løst opp.
Ha klementinskivene over i sukkervannet, og kok opp.
Skru ned varmen og la klementinskivene småputre i sukkerlaken i ca. 1 time, eller til skivene er møre og sukkerlaken er redusert og sirupsaktig.
Ha blandingen over på rene, tette glass med lokk. Hvis du tar deg bryet med å sterilisere glass og lokk, kan de syltede klementinene holde seg i mange måneder dersom de oppbevares et kjølig sted.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆