sauser, dressing og dip
Vegansk majones av kikertvann
Du burde slutte å helle ut kikertvann i vasken. Det kan nemlig bli til vegansk majones helt uten egg!
![Vegansk majones laget av kikertvann, servert i turkis skål.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/tcBzYUYD3z1V5ZJnoWumr/8b478f8dbbdedc401f5e1e81e93a43ad/vegansk-majones-kikertvann-1200x720.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 bokskikerter (du skal kun bruke 1/4-1/2 dl av vannet i boksen)
3 dlolivenolje
1 klypesalt
1 klypepepper
1 tssitronsaft
Fremgangsmetode
Hell innholdet i boksen med kikerter i en sil, og ta vare på vannet. Bevar kikertene til for eksempel kikertsnacks eller falafel-vaffel senere.
Hell litt av kikertvannet i en høy beholder, for eksempel et målebeger beregnet på stavmiksere, og tilsett 3 dl olivenolje, salt, pepper og sitronsaft.
Bruk en stavmikser til å blande sammen ingrediensene. Fortsett til majonesen er tykk og fyldig, og alle ingrediensene er godt blandet. Smak til med salt, pepper og sitron.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆