rotgrønnsaker
Verdens beste kålrabistappe med hvitløk
En liten tvist på kålrabistappa gjør at det klassiske pinnekjøtt-tilbehøret passer perfekt til røkt og stekt kjøtt og fisk – hele året!
![Verdens beste kålrabistappe med hvitløk servert i liten kobberskål, på rustikk trefjøl.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/5jsFlQFQIehAKFwcJI25lm/98aeb648d94ca8639f8a764e65191641/kalrabistappe-med-hvitlok-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkkålrot
1 stksellerirot
4 stkgulrøtter
4 stkmandelpoteter
4 feddhvitløk (hele)
100 gsmør
1 dlmatfløte
1 klypesalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Skrell kålrot, sellerirot, gulrot og potet og del i omtrent like store terninger.
Ha rotgrønnsakene i en kasserolle sammen med hvitløksfedd. Hell på vann og kok grønnsakene møre.
Hell av vannet og mos grønnsakene. La det gjerne være litt biter i mosen. Rør inn smør og fløte og smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆