Til hovedinnhold
helgemat

Innbakt brie er overraskende enkel snacks

Innbakt brie er som en liten forundringspakke full av godsaker. Bli gledelig overrasket av den vidunderlig enkle sommersnacksen fylt med jordbær, lime og nøtter.

Innbakt brie er overraskende enkel snacks

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

100gfriske jordbær

2ssjordbærsyltetøy

en halvtssherryeddik

1stklime (revet skall)

1klypesalt

1pkferdig paibunn (du finner den i kjøledisken)

340gbrie (et helt ostehjul)

15ghakkede pistasjnøtter (salte)

1stkegg (pisket lett sammen)

1pkkjeks (til servering)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200˚C. Del halvparten av jordbærene i små biter og bland sammen med jordbærsyltetøy, sherryeddik og revet limeskall. Smak til med litt salt.
Rull ut paideigen på et bakepapirkledd stekebrett og legg brien midt på. Dekk toppen av osten med rørte jordbær og grovhakkede nøtter.
Pakk osten inn i paideigen så pent som mulig, uten å strekke for mye på deigen. Pensle med pisket egg.
Stek brien midt i ovnen i 30 minutter, til paiskallet er blitt sprøtt og har fått en fin farge.
La den innbakte brien hvile i 5 minutter før den serveres med resten av jordbærene og forskjellige typer småkjeks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn