Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Kaffesaus til lam

Visste du at smaken av kaffe passer utmerket til lam? Denne deilige kaffesausen kan du enten lage helt fra bunnen av, med kraft fra lammesteken, eller du kan "jukse" litt og bruke sjysaus fra pose. Uansett blir den helt nydelig!

Lys brun kaffesaus helles fra lys sausemugge i stengods. Tallerken med lammemiddag i bakgrunnen.

15min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

3dlstekesjy (eller kraft fra lam, evt. sjysaus fra pose)

1sssitronsaft

1 og en halvssflytende honning

en halvsssoyasaus

1sskaffepulver (frysetørket)

2stilkerfersk timian

100gkaldt smør

en fjerdedeltspepper

Fremgangsmetode

Kok opp sjysaus/kraft, sitronsaft, honning, soyasaus, kaffepulver og fersk timian. La alt småkoke under lokk i 5 minutter.
Sil av sausen og kok opp på nytt.
Ta sausen bort fra varmen og pisk inn terninger med kaldt smør. Smak til med pepper og juster sausen med honning, sitronsaft eller soyasaus etter behov.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit