sauser, dressing og dip
Kaffesaus til lam
Visste du at smaken av kaffe passer utmerket til lam? Denne deilige kaffesausen kan du enten lage helt fra bunnen av, med kraft fra lammesteken, eller du kan "jukse" litt og bruke sjysaus fra pose. Uansett blir den helt nydelig!

15min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
3dlstekesjy (eller kraft fra lam, evt. sjysaus fra pose)
1sssitronsaft
1 og en halvssflytende honning
en halvsssoyasaus
1sskaffepulver (frysetørket)
2stilkerfersk timian
100gkaldt smør
en fjerdedeltspepper
Fremgangsmetode
Kok opp sjysaus/kraft, sitronsaft, honning, soyasaus, kaffepulver og fersk timian. La alt småkoke under lokk i 5 minutter.
Sil av sausen og kok opp på nytt.
Ta sausen bort fra varmen og pisk inn terninger med kaldt smør. Smak til med pepper og juster sausen med honning, sitronsaft eller soyasaus etter behov.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆