frukt
Kandiserte klementiner
Gjør klart til juleverksted og lag disse herlige, kandiserte klementinskivene. Hjemmelaget julekonfekt er nemlig perfekt å gi til den som har alt!
![Kandiserte klementiner med sjokoladetrekk, servert på stettfat i glass. Mørkegrått kjøkkenhåndkle og grå bakgrunn.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/3DNBg3HsNBvbJX60SSh56o/f62cf913e694ad6fac32d040a1720024/julekonfekt-kandiserte-klementiner-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
4t 30min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
5 dlvann
1 kgsukker
600 gklementiner (i skiver)
100 gsukker
200 gmørk sjokolade
1 dæsjflaksalt
Fremgangsmetode
Kok opp 1 kg sukker og vann i en kasserolle. Senk temperaturen og la laken koke i ca. 5 minutter.
Skjær klementinene i tynne skiver på tvers. Legg i sukkerlaken og la småputre rett rundt kokepunktet i 2 timer, til skallet er mørt og gjennomsiktig.
Forvarm ovnen til 100˚C varmluft. La klementinskivene renne godt av seg og bak midt i ovnen i 2,5 timer.
Vend sitrusskivene i sukker og legg til tørk på rist i 1 time.
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Dypp klementinskivene halvveis i sjokoladen, dryss på litt flaksalt og legg på bakepapir. Sett kaldt i ca. 30 minutter til sjokoladen har stivnet. Oppbevar konfekten tørt, mørkt og kjølig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆