Til hovedinnhold
julemat

Kringle med marsipan og appelsinglasur

Når bakte du en skikkelig god gjærbakstkringle sist? Fyll kringlen med herligheter som marsipan, nøtter og rosiner og la den få hedersplassen midt på bordet.

Kringle med marsipan og appelsinglasur

20min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

1pkfersk gjær ( for søte deiger)

5dlkefir (cirka 37 grader)

150gsukker

200gromtemperert smør

1stkegg ( + egg til pensling)

1kghvetemel

2tsmalt kardemomme

en halvtssalt

400gmarsipan

100ggrovhakkede valnøtter

100grosiner

4ssferskpresset appelsinsaft

5dlmelis

1håndfullfinrevet appelsinskall (etter ønske)

Fremgangsmetode

Bland gjær og kefir. La dette stå i 10 minutter.
Pisk sukker og smør til det blir hvitt. Tilsett gjærmelken og egg. Pisk og spe med melet, kardemomme og salt. Elt deigen i 10 minutter.
La deigen heve lunt i en time.
Kjevle ut marsipanen til en lang remse.
Form deigen til en lang pølse. Kjevle den ut slik at den blir flatere. Legg marsipanremsen på, og strø rosiner og valnøtter utover. Lukk deigen og form den som en kringle. La den heve nye 30 minutter.
Pensle kringlen med sammenpisket egg.
Sett i forvarmet ovn på 210 grader i 15-17 minutter.
Avkjøl på rist.
Bland melis og appelsinsaft. Hell glasur over kringlen når den er avkjølt helt.

Andre relevante oppskrifter