Til hovedinnhold
frukt og grønt

Perfekt ertepuré til lutefisk

Ertestuing av tørkede erter er klassisk tilbehør til lutefisken. Men stadig flere velger en ertepuré av frosne erter: Den er klar på få minutter, smaker friskere og er nydelig irrgrønn i fargen.

Hvit tallerken med lutefisk, kokte poteter, stekt bacon og perfekt ertepure til lutefisk. Tallerkenen står på hvit duk, med grønne og røde jule-elementer i bakgrunnen.

5min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1posefrosne erter (400 gram)

2dlvann

90gsmør

1buntfersk persille

en halvnevefrisk gressløk

en halvbuntfrisk koriander

en fjerdedelstksitron (kun saft)

1tssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Kok ertene møre med vann og smør. Dette tar ca. 5 minutter.
Sil ertene og ta vare på væsken.
Kjør ertene til puré med stavmikser.
Spe med litt av væsken slik at du får en myk, men fast konsistens.
Tilsett finhakkede urter og kjør med stavmikseren.
Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Hold varm til servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit