Til hovedinnhold
pølser

Pølsegrateng med julepølse

Saftig pølsegrateng med smak av jul er lettvint. Ha alt i formen – så kan du slappe av og gjøre andre ting mens middagen lager seg selv i ovnen.

Pølsegrateng med julepølse servert i rund hvit ildfast form, med en tresleiv stukket ned i gratengen. Frisk grønn salat i bakgrunnen.

45min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

3dlmakaroni

1stkmedisterpølser

50grevet ost

en halvstkpurre

Hvit saus:

2sssmør

3sshvetemel

5dlmelk

3stkegg

1knivspissmalt muskatnøtt

1klypesalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 grader.
Kok makaroni etter anvisning på pakken, og sett til side.

Hvit saus

Smelt smør, og pisk inn hvetemel til en jevning. Spe med melk under konstant omrøring på svak varme.
Tilsett muskat, og fortsett å røre på svak varme til sausen tykner.
Pisk sammen eggene, og rør raskt inn i sausen.

Montering og steking

Tilsett deretter den kokte makaronien, og bland forsiktig. Rør inn persille, og smak til med salt og pepper.
Del purren i skiver, og skyll godt.
Fjern skinnet på medisterpølsen, og del den i terninger.
Bland pølse og purre med makaroniblandingen, og hell i en ildfast form. Strø den revne osten over, og stek midt i ovnen i 45 minutter. La stå noen minutter før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen