pølser
Pølsegrateng med julepølse
Saftig pølsegrateng med smak av jul er lettvint. Ha alt i formen – så kan du slappe av og gjøre andre ting mens middagen lager seg selv i ovnen.

45min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
3dlmakaroni
1stkmedisterpølser
50grevet ost
en halvstkpurre
Hvit saus:
2sssmør
3sshvetemel
5dlmelk
3stkegg
1knivspissmalt muskatnøtt
1klypesalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader.
Kok makaroni etter anvisning på pakken, og sett til side.
Hvit saus
Smelt smør, og pisk inn hvetemel til en jevning. Spe med melk under konstant omrøring på svak varme.
Tilsett muskat, og fortsett å røre på svak varme til sausen tykner.
Pisk sammen eggene, og rør raskt inn i sausen.
Montering og steking
Tilsett deretter den kokte makaronien, og bland forsiktig. Rør inn persille, og smak til med salt og pepper.
Del purren i skiver, og skyll godt.
Fjern skinnet på medisterpølsen, og del den i terninger.
Bland pølse og purre med makaroniblandingen, og hell i en ildfast form. Strø den revne osten over, og stek midt i ovnen i 45 minutter. La stå noen minutter før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆