kaker
Glutenfrie julekaker – supergode crinkle cookies
Crinkle cookies er glutenfrie og ikke bare utrolig lekre å se på. Der er også farlig gode på smak og noe av det enkleste du kan bake.
![crinkle-cookies-glutenfrie-julekaker-hovedbilde.jpg](/assets/contentful/b26eki8n3vte/6B0WyyRPWwDmySqlgTWRV3/ab65388da2bb653e878c4340e8ce7758/crinkle-cookies-glutenfrie-julekaker-hovedbilde.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
375 gmandelmel
280 gmelis (siktet)
1 stksitron (revet skall)
2 stkstore egg
2 dråperrød konditorfarge (evt. mer for å gi den fargen du vil ha)
2 tskakaopulver
50 gmelis
Fremgangsmetode
Til ca. 30 småkaker.
Forvarm ovnen til 180˚C. Legg bakepapir på stekebrett.
Bland sammen mandelmel, siktet melis og revet sitronskall i en bakebolle.
Pisk eggene lett sammen og ha i det tørre. Bland til en samlet deig.
Del kakedeigen i 3 emner. Tilsett litt konditorfarge i ett emne, kakaopulver i ett og la det siste være naturell.
Rull kakedeigen til kuler, ca. 15 g per kule, og rull i en skål med melis.
Sett kulene på stekebrettet og press forsiktig ned. Flatere kaker blir jevnere stekt.
Stek midt i ovnen i 15-17 minutter og avkjøl på rist. Mandelkakene skal være lett sprø på utsiden, med en seig og myk kjerne når de er spiseklare. Oppbevar mørt og tørt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆