Til hovedinnhold
kaker

Klassisk ostekake

Vi elsker ostekake med sprø kjeksbunn! Den nydelige kaken er overraskende enkel å lage, du trenger ikke en gang å skru på stekeovnen! Pynt med frukt eller bær, eller prøv lakrissirup om du føler deg eventyrlysten!

Klassisk hvit ostekake med kjeksbunn, pyntet med ferske bringebær. Servert på kakefat, med ett stykke servert på hvit asjett ved siden av.

1t / 6t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Kjeksbunn:

120gsmeltet smør

225ghavrekjeks

Ostekakefyll:

2 og en halvdlvann

1pkFreia sitrongelé-pulver

250gkremost naturell (romtemperert)

3dllettrømme (romtemperert)

100gmelis (siktet)

1tsvaniljesukker (siktet)

3dlkremfløte

Fremgangsmetode

Sett kremost og rømme i romtemperatur noen timer før du skal lage kaken. Det gjør det enklere å unngå klumper. Fest bakepapir i bunnen på kakeformen.

Kjeksbunn

Smelt smør og sett til side.
Kjør kjeksene til små smuler i en food processor. Du kan også ha kjeksene i en brødpose og bruke kjevle til å knuse til smuler.
Rør sammen kjekssmuler og smeltet smør. Hell over i en kakeform á 22-24 cm, og press ned til en fast bunn ved å benytte baksiden på en spiseskje eller lignende. Sett kakeformen kaldt mens du lager ostemassen.

Ostekakefyll

Kok opp vann i en kasserolle og rør inn sitrongelépulveret til det er helt oppløst. Det tar 2-3 minutter. Avkjøl geléen til den nærmer seg romtemperatur.
Visp sammen kremost, lettrømme, melis og vaniljesukker på høy hastighet i 1-2 minutter, til du har en jevn krem uten klumper.
Visp kremfløte til en luftig krem som topper seg og vend inn i ostemassen.
Hell den avkjølte geléen i en tynn stråle mens du hele tiden rører forsiktig i ostemassen. Når alt er godt blandet helles massen over den avkjølte kjeksbunnen.
Dekk til og sett kaldt i minimum 6 timer, helst natten over. Server ostekaken som den er, eller pynt med ferske bær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit