kaker
Konfektkake med sjokolade og brunost
Er du glad i sjokolade, kommer til å elske denne fyldige og smaksrike konfektkaken med brunost. Kaken lages helt uten mel, og er derfor glutenfri. Dessuten blir den nydelig fudgy i konsistensen.
![Konfektkake med sjokolade og brunost, servert på hvitt stettfat, pyntet med revet brunost, bringebær og jordbær. Koselig pyntet kaffebord, med ferske jordbær på siden.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/5XP5QfRT1fMY8yqjYQytlU/e47667e4bab1de4b0bb7f2a13fa29ee7/konfektkake-med-brunost-og-friske-bar.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
200 gsmør
200 gkokesjokolade 70%
200 gsukker
4 stkegg
50 gBrunost (revet, gjerne opp til 80 gram om ønskelig. Kan sløyfes.)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 160 grader varmluft (175 grader over- og undervarme). Kle springformen med bakepapir.
Smelt smør i en kasserolle på svak varme. Ta bort fra varmen og tilsett grovhakket sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet sammen med smøret.
Visp sukker og egg til luftig eggedosis, ca. 5 minutter på høy hastighet. Vend inn i sjokoladeblandingen.
Hell kakerøren i kakespringformen og dryss over revet brunost (hold litt igjen til servering). Rør forsiktig slik at osten synker litt ned.
Stek på rist midt i ovnen, i 60 minutter. La kaken avkjøles i restvarmen i ovnen og ta ut av formen når den er fullstendig avkjølt.
Server med et lite melisdryss, ferske bær og ekstra revet brunost på toppen.
Konfektkaken kan gjerne lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskapet til servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆