kaker
Vaniljekake med appelsinlokk
Ta sola med deg inn. Her kommer oppskrift på en saftig og smakfull vaniljekake – med lokk av appelsin.
![Rund vaniljekake med lokk av skivede glaserte appelsinskiver, pyntet med vaniljestang. Lys bakgrunn med kaffekopp og liten asjett med bit av kake.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/2gCMYsXYqIZlAHJXI0K5qq/35b2d06dcd8b5184516c00d6f69d8037/vaniljekake-med-appelsinlokk-ferdig.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
1t / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Kakedeig:
4 stkegg
200 gsukker
2 tsvaniljesukker (eller frø fra en halv vaniljestang)
250 ghvetemel
1 tsbakepulver
1 stksitron (kun skall)
1 stkappelsin (kun skall)
150 gmeierismør
Appelsinlokk:
1 og en halv dlvann
2 stkøkologiske appelsiner (i tynne skiver)
1 stkvaniljestang
200 gsukker
Fremgangsmetode
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt meierismør og avkjøl det. Bland inn siktet hvetemel og resten av ingrediensene i eggedosisen.
Ha røren i en smurt springform (26 diameter).
Stekes i en forvarmet ovn på 180 grader (over og under varme) i ca 30 - 40 minutter.
Appelsinlokk
Del vaniljestangen på langs - ta ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene i vannet, tilsett sukkeret. Kok opp.
Tilsett appelsinskivene og la det småkoke på lav varme i ca. 20 minutter.
Legg appelsinskivene på kaken - ha over litt av sukkerlaken.
Server gjerne med pisket kremfløte.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆