Til hovedinnhold
kjøtt

Eple- og sellerisuppe med kylling

Suppe er varmende og deilig middag, og kylling er alltid populært. Stek kylling, gjerne med skinnet på sånn at det blir sprøstekt og gyllent, og ha kjøttet i en varm og mettende suppe med eple og selleri.

Eple- og sellerisuppe med kylling

45min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

en halvstksellerirot (skrelt og i biter)

2stkrøde epler (skrelt og i biter)

2stkfinhakket sjalottløk

1stilkstangselleri ( i skiver)

2sssmør

1lkyllingbuljong

1stilkfrisk timian

1klypesalt og pepper

Dette trenger du til kylling og topping:

2stkkyllingfileter (gjerne med skinn)

2ssolje

3sssmør

1stilkstangselleri

4stilkerfrisk timian

Fremgangsmetode

Stek sellerirot, epler, løk og stangselleri i smør til grønnsakene er blanke. Hell på buljong og ha i timian. Kok suppen på middels varme til grønnsakene er møre, 15-20 min.
Trekk kjelen av platen og kjør suppen jevn med stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Sett ovnen på 120 °C.
Tørk kyllingen med kjøkkenpapir og dryss den med salt og pepper.
Stek filetene på skinnsiden i olje i varm panne i 6-8 min til de har fått en gyllen stekeskorpe. Skru ned varmen og snu filetene. Tilsett smør og øs det over kjøttet med en skje.
Stek kyllingen videre i ovnen. Stikk ev. inn et steketermometer i den tykkeste delen. Stek dem ca. 12-20 min til kjernetemperaturen er 64 °C. Ta dem ut og la dem hvile i 10 min før du skjærer dem i skiver.
Øs varm suppe i serveringsskåler og topp med kylling i skiver, tynne skiver stangselleri og timian.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn