Til hovedinnhold
kjøtt

Gulasj – ungarsk kjøttsuppe

Rykende varm kjøttsuppe, ikke noe er så godt å samles over som det når det er surt og kaldt ute. Og en ungarsk kjøttgryte har alt det du ønsker deg.

Gulasj – ungarsk kjøttsuppe

1t 30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

600ghøyrygg av storfe (i terninger)

2ssolje

1 og en halvtssalt

en halvtspepper

2stkgule løk (finhakket)

2feddfinhakket hvitløk

3sspaprikapulver

1stklaurbærblad

1tskarve

1lgrønnsakskraft

2stkrøde paprika (i biter)

1stkgul paprika (i biter)

2stkgulrøtter (i skiver)

500gpoteter (i 2x2 cm terninger)

Fremgangsmetode

Tørk kjøttet og skjær det i 2x2 cm terninger. Varm halvparten av oljen i en stor tykkbunnet gryte på sterk varme. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det på alle sider før det tas opp og settes til side. Senk temperaturen til middels sterk varme.
Varm resten av oljen og stek finhakket løk under omrøring i 2-3 minutter til løken er blank og mør.
Rør inn finhakket hvitløk og paprikapulver og la alt surre forsiktig i 5 minutter uten at det svir seg.
Legg kjøttet tilbake i gryta sammen med laurbærblad og karve. Hell over grønnsakkraft og kok opp. Senk temperaturen og la kjøttet trekke under lokk i ca. 1 time.
Skjær paprika, gulrøtter og poteter i biter. Ha grønnsakene i suppen og la suppen småkoke uten lokk til grønnsakene er møre, cirka 10 minutter.
Server kjøttsuppen med godt brød og kanskje en liten rømmeklatt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn