Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Hjemmelaget ketsjup og sennep til pølser

Hent fram grillen og inviter til pølsefest med hjemmelaget ketsjup og sennep. Det smaker kjempegodt og er ikke så vanskelig å få til.

Hjemmelaget ketsjup og sennep servert på pølser i pølsebrød.

30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Hjemmelaget sennep:

1dlgule sennepsfrø

1dlbrune sennepsfrø

2 og en halvdlvann

2 og en halvdlhvitvinseddik

1tssalt

1sssukker

Hjemmelaget ketsjup:

2bokserhermetiske tomater

2sstomatpuré

2 og en halvdleplecidereddik

1tspepperkorn

1tsfennikelfrø

1stklaubærblad

1stkstjerneanis

5sssukker (+ mer til justering)

1tssalt

1 og en halvtsmaisenna (evt. til jevning)

Fremgangsmetode

Hjemmelaget sennep

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og dekk til med plast. La sennepen stå i romtemperatur og godgjøre seg i 2-3 dager.
Etter 2-3 dager kjører du alt i en blender eller food processor om du ønsker en glatt sennep. Ta av litt av blandingen, som du blander inn i den fine massen om du ønsker en grovere typere.
Oppbevares i rene, sterile glass i 2-3 uker i kjøleskap.

Hjemmelaget ketsjup

Bland alle ingrediensene unntatt maisenna i en kasserolle og kok opp. La det småputre i 45-60 minutter.
Plukk ut laurbærblad og stjerneanis fra blandingen og kjør alt glatt med en stavmikser eller i en blender. Sil blandingen og ha tilbake i kasserollen.
Ønsker du en tykkere ketchup kan du jevne den med litt maisenna rørt ut i litt vann.
Smak til ketchupen til slutt med salt og sukker etter ønske.
Oppbevares i rene, sterile glass.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit