Til hovedinnhold
kylling

Smokey BBQ Burrito bowl med grillet mais-salsa

Smokey BBQ Burrito bowl med kylling overlår, grillet mais-salsa og pico de gallo er skikkelig kosemat på grillen!

Smokey BBQ Burrito bowl med kylling lårfilet, grillet mais-salsa og pico de gallo, servert med tortilla chips og feta ost på mørk bakgrunn. Emballasje på siden.

20min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1pkCoop Grill Perfekt Lårfilet Smokey BBQ

4porsjonerÄnglamark Jasminris

2stkavokado

1pkÄnglamark fetaost

1poseÄnglamark tortilla chips

Grillet mais-salsa:

3stkmaiskolber (ferske, eller vakumpakkede)

1stkrødløk

1håndfullÄnglamark frisk koriander

1feddÄnglamark hvitløk

1stkÄnglamark lime (kun saft)

en halvtsflaksalt

Pico de gallo:

1pkSmak* Flavancetomater

1stkjalapeño

1stkgul løk

1håndfullÄnglamark frisk koriander

1stkÄnglamark lime (kun saft)

en halvtsflaksalt

en fjerdedeltsnykvernet pepper

Fremgangsmetode

Grill lårfiletene på direkte varme et par minutter på hver side. Flytt deretter til indirekte varme, og la lårfiletene ligge der til de er gjennomstekte. Ta av varmen og la hvile noen minutter før du skjærer i skiver.
Kok ris som anvist på pakken, og fordél i boller.
Ha tortillachips i en grillform og varm et par minutter på indirekte varme, til chipsen begynner å dufte.
Topp risen med grillet lårfilet, pico de gallo, grillet mais-salsa, og skivet avokado. Smuldre over fetaost, og servér med varme tortilla chips.

Grillet mais-salsa

Fjern skallet fra maisen om du bruker fersk mais. Vakumpakket mais kan grilles som de er.
Grill maisen på medium varme til kolbene er gylne og gjennomvarme.
Skrell rødløk og hvitløk, og finhakk rødløk, hvitløk og koriander.
Skjær maisfrøene av kolben, og vend sammen med finhakket rødløk, koriander og hvitløk.
Smak til med limesaft og salt.

Pico de gallo

Vask tomat, jalapeño og lime godt, og tørk av. Skrell løk, og fjern frøene fra jalapeñoen.
Skjær tomat, jalapeño og løk i små terninger, og finhakk koriander.
Vend sammen tomat, jalapeño, løk og koriander. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Tips!

Feta er noe av det nærmeste vi kommer meksikansk queso fresco i norske butikker. Prøv det til taco, nachos eller, som vi har gjort her, over grillet kylling i en burrito bowl!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit