Til hovedinnhold
kylling

Sommerlig kyllingsalat med hjemmelaget urtedressing

Kyllingsalat er perfekt mat i sommervarmen! Griller du kyllingen blir den saftig og god, og den friske urtedressingen gjør salaten ekstra smakfull!

Sommerlig kyllingsalat med hjemmelaget urtedressing servert i lys skål med avokado, rødløk, reddik, jordbær og fetaost. Salatbestikk og friske hele jordbær på siden.

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Kyllingsalat:

4stkkyllingfileter

1pkruccola

1stkhjertesalat

2stkavokadoer

en halvstkrødløk

4stkreddiker

8stkjordbær

en halvglassfetaost i biter

Urtedressing :

1feddhvitløk

2ssfersk mynte

2ssfersk basilikum

1 og en halvdlgresk yoghurt

Saften av 1/2 sitron

3ssExtra virgin olivenolje

salt og pepper

Fremgangsmetode

Urtedressing

Rør sammen gresk yoghurt, sitronsaft og olivenolje.
Finhakk hvitløk, mynte og basilikum og vend inn i yoghurtblandingen.
Smak til med salt og pepper.

Kyllingsalat

Grill kyllingfiletene på direkte varme, i ca. 2 minutter på hver side.
Legg de så på indirekte varme med et steketermometer stukket inn i den tykkeste delen av kyllingfileten. Grill kyllingen til den får en kjernetemperatur på 68 grader – ca. 10 minutter.
La kyllingen hvile i 10 minutter før du skjærer i den.
Skjær avokado, rødløk, reddiker og jordbær i skiver, og riv hjertesalat i biter. Bland med ruccola og fetaost i en stor bolle. Skjær opp kyllingen og server med dressing til.

Tips!

Her kan du også grille hjertesalaten! Del den i to, gni snittflatene inn med olje, dryss på salt og pepper, og grill på direkte varme til du får en fin, brent crunch.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen