Til hovedinnhold
kjøtt

Hjemmelaget meksikansk gryte

Hjemmelaget meksikansk gryte er litt taco, litt gryterett og samtidig en sunn middagsrett med masse smak. Topp den med avokado, rømme og sprø nachos.

Hjemmelaget meksikansk gryte

25min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

400gkarbonadedeig

1stkløk

1feddhvitløk

1stkrød chili

1ssmatolje (f.eks. raps eller solsikke)

1posetaco krydder (ca. 30g)

1stkpaprika

1bokskidneybønner eller brune bønner, skyllet og avrent, 400g

2dllangkornet ris

2bokshermetiske hakkede tomater a 400 g

2dlvann

1stkliten boks mais

1stklimesaft

1klypesalt og pepper

Til servering:

1stkAvokado i biter

1dæsjrømme

1klypefrisk koriander

1posenacho chips (eller tortillachips)

Fremgangsmetode

Finhakk løk, hvitløk og chili. (Fjern frøene fra chilien om du ikke vil ha gryta for «hot».) Varm opp olje i en kasserolle på middels varme og stek løk, hvitløk og chili til løken er blank og myk.
Skru opp varmen og tilsett karbonadedeig. Brun kjøttet og rør inn tacopulveret.
Skjær opp paprika i små biter og ha den over i kasserollen sammen med bønner, ris, hermetiske tomater og vann. Kok opp, skru ned varmen og legg på lokk. La det småputre til risen er ferdig, ca. 15-20 minutter.
Ta av lokket mot slutten av koketiden dersom du vil ha en tykkere gryterett.
Rør inn mais og limesaft rett før servering, og smak til med salt og pepper.
Server gjerne gryten med avokadobiter, rømme, frisk koriander og nachos eller tortillachips.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn