kjøtt
Vitello tonnato - Kalv med tunfisksaus
Dette er en populær forrett og hovedrett i Italia. Det er en variant av carpaccio, men kalvekjøttet i tynne skiver er stekt istedenfor for rått. Sausen består av tunfisk og kapers, og det hele toppes med parmesan i skiver og nykvernet pepper.
![Vitello tonnato med tynne skiver stekt kalvekjøtt, saus og kapers.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/11YvgLpAdmkcU9H2TOGHON/88a0a121f78ec558867d9919bfb2cde9/italiensk-vitello-tonnato.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
35min / 35min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
500 gkalvekjøtt (av rundbiff)
en halv bokstunfisk i vann
3 sscrème fraîche
2 sskapers
50 gparmesan
50 gruccolasalat
1 ssrosépepper
en halv ssolivenolje
en halv sssmør
1 klypesalt og pepper
1 stksitron
Fremgangsmetode
Brun kjøttet i litt smør og olivenolje slik at det får farge. Etterstek det i ovnen på 150 grader i ca. 30 minutter.
La kjøttet hvile i aluminiumsfolie i 20 minutter.
Skjær tynne skiver av kjøttet og fordel på et stort fat sammen med ruccola og høvlet parmesan.
Bland sammen tunfisk, crème fraîche, salt, pepper og litt sitronsaft. Hell tunfiskkremen, rosépepper og kapers over kjøttet.
Topp med litt god olivenolje og salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆