Til hovedinnhold
kjøtt

Vitello tonnato

Dette er en populær forrett og hovedrett i Italia. Det er en variant av carpaccio, men kalvekjøttet i tynne skiver er stekt istedenfor for rått. Sausen består av tunfisk og kapers, og det hele toppes med parmesan i skiver og nykvernet pepper.

Vitello tonnato

35min / 35min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

500gkalvekjøtt (av rundbiff)

en halvbokstunfisk i vann

3sscrème fraîche

2sskapers

50gparmesan

50gruccolasalat

1ssrosépepper

en halvssolivenolje

en halvsssmør

1klypesalt og pepper

1stksitron

Fremgangsmetode

Brun kjøttet i litt smør og olivenolje slik at det får farge. Etterstek det i ovnen på 150 grader i ca. 30 minutter.
La kjøttet hvile i aluminiumsfolie i 20 minutter.
Skjær tynne skiver av kjøttet og fordel på et stort fat sammen med ruccola og høvlet parmesan.
Bland sammen tunfisk, crème fraîche, salt, pepper og litt sitronsaft. Hell tunfiskkremen, rosépepper og kapers over kjøttet.
Topp med litt god olivenolje og salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn