kjøtt
Vitello tonnato - Kalv med tunfisksaus
Dette er en populær forrett og hovedrett i Italia. Det er en variant av carpaccio, men kalvekjøttet i tynne skiver er stekt istedenfor for rått. Sausen består av tunfisk og kapers, og det hele toppes med parmesan i skiver og nykvernet pepper.

35min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
500gkalvekjøtt (av rundbiff)
en halvsssmør til steking
en halvssOlivenolje til steking
50gparmesan
50gruccolasalat
2sskapers
1tsrosépepper
1ssgod olivenolje
1klypesalt og pepper
Tunfisksaus:
en halvbokstunfisk i vann
3sscrème fraîche
en halvtssalt og pepper (smak til)
1stksitron
Fremgangsmetode
Brun kjøttet i litt smør og olivenolje slik at det får farge. Etterstek det i ovnen på 150 grader i ca. 30 minutter.
La kjøttet hvile i aluminiumsfolie i 20 minutter.
Skjær tynne skiver av kjøttet og fordel på et stort fat sammen med ruccola og høvlet parmesan.
Bland sammen tunfisk, crème fraîche, salt, pepper og litt sitronsaft. Hell tunfiskkremen, rosépepper og kapers over kjøttet.
Ringle over litt god olivenolje til slutt, sammen med et dryss salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆