kylling
Kylling i form med spinat
Kylling i form går raskt å lage, og med poteter, grønnsaker og fløtesaus i samme form blir det minimalt med oppvask.
![Kylling, potetskiver og spinat i form toppet med smeltet parmesan.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/5oL372CeonDKOXsTDmUQjN/08c2a2509bd987e3b5881a209cd933bb/oppskrift_kylling-i-form.png?preset=medium&dpr=2&q=75)
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 stkkyllingfilet
4 stkstore poteter
4 stkvårløk
1 posespinat
2 dlkremfløte
50 gparmesan
en halv tssalt
1 og en halv tspepper
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 220 grader. Del 4 kyllingfileter på langs slik at du får 8 tynne fileter. Skrell og del 4 poteter i tynne skiver. Finsnitt 4 vårløk.
Legg spinaten fra 1 pose sammen med vårløk, kylling og poteterskiver i en stor ildfast form. Riv over 50 g parmesan, og hell over 2 dl matfløte.
Krydre med ½ ts salt og 1 ½ ts pepper og stek i ca. 20 minutter eller til potetene er møre og kyllingen gjennomstekt. Server med noen friske spinatblader.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆