egg
Bakt egg med spinat
Bakt egg med spinat er deilig enten du vil ha en sunn og god lunsj, eller en lettere middag. Det krever få ingredienser og lite tid å lage. Her får du ikke bare mye valuta for pengene, men også for tid og krefter brukt.
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 stkegg
400 gspinat
1 feddhvitløk
1 stkgul løk
8 stksmå tomater
1 ssolivenolje
1 klypesalt
1 klypepepper
1 stkchili
Fremgangsmetode
Finhakk hvitløk og løk, og stek sammen med olivenolje i 1-2 minutter.
Tilsett deretter vasket spinat, litt etter litt, og la det surre i pannen på middels varme til spinaten har sunket sammen. Videre tilsetter du salt og pepper, og lar det surre sammen i 1-2 minutter til.
Når dette har satt seg, heller du over spinatblandingen i én stor eller flere små ildfaste former og lager fordypninger til eggene. Plasser de små tomatene rundt i formen.
Kakk eggene i og bak dette i ovnen i omtrent 10 minutter på 200 grader, til eggene er slik du liker de best.
Smak til slutt til med litt salt og pepper, og gjerne også litt finhakket chili – om du ønsker en mer spicy rett.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆