Til hovedinnhold
egg

Bakt egg med spinat

Bakt egg med spinat er deilig enten du vil ha en sunn og god lunsj, eller en lettere middag. Det krever få ingredienser og lite tid å lage. Her får du ikke bare mye valuta for pengene, men også for tid og krefter brukt.

Bakt egg med spinat, tomat, løk og urter servert i ildfast form på beige bakgrunn med linserviett og ferske urter på siden.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

4stkegg

400gspinat

1feddhvitløk

1stkgul løk

8stksmå tomater

1ssolivenolje

1klypesalt

1klypepepper

1stkchili

Fremgangsmetode

Finhakk hvitløk og løk, og stek sammen med olivenolje i 1-2 minutter.
Tilsett deretter vasket spinat, litt etter litt, og la det surre i pannen på middels varme til spinaten har sunket sammen. Videre tilsetter du salt og pepper, og lar det surre sammen i 1-2 minutter til.
Når dette har satt seg, heller du over spinatblandingen i én stor eller flere små ildfaste former og lager fordypninger til eggene. Plasser de små tomatene rundt i formen.
Kakk eggene i og bak dette i ovnen i omtrent 10 minutter på 200 grader, til eggene er slik du liker de best.
Smak til slutt til med litt salt og pepper, og gjerne også litt finhakket chili – om du ønsker en mer spicy rett.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit