middagstips
Gryterett med meksikansk vri
Dette er en deilig gryterett hvor alt kokes i samme gryte, slik gryteretter skal kokes. Lages enkelt helt fra bunnen av, og du styrer selv hvor sterk du vil ha den.

30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gkjøttdeig
2 feddhvitløk
1 stkløk
1 stkrød chili
1 sspaprikapulver
1 ssspisskummen
2 bokserhakket tomat
5 dlvann + buljongterning (eller kraft)
3 dlris
2 stkvårløk
1 stkrød paprika
1 boksmais
1 boksbrune bønner
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Brun kjøttdeig i en tykkbunnet gryte. Del løk i terninger og la den surre med til den er blank. Tilsett så finhakket chili og hvitløk. Bland inn krydderet.
Hell over vann/kraft og hermetiske tomater. Rør inn risen og kok opp under omrøring. Rør om av og til.
Del paprika og vårløk i terninger og ha dette i gryteretten sammen med mais. Skyll godt av bønnene og ha dem også i gryten.
La gryteretten småkoke til risen er ferdig, juster eventuelt med mer vann dersom gryten blir for tørr. Smak til med salt og pepper og server gryteretten med en god salat.