Til hovedinnhold
middagstips

Reinskav med tyttebærdressing i pitabrød

Hvorfor ikke prøve reinskav, sopp og tyttebær i pitabrød til middag? Det nydelige kjøttet er klart på 1-2-3 og smaker fantastisk av norsk natur.

Reinskav med tyttebærdressing i pitabrød

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til reinskav i pitabrød:

reinskav

smør

sjampinjong (i skiver)

hvitløk (finhakket)

salt

pepper

purre (finsnittet)

fersk timian

Tyttebærdressing:

rømme

rørte tyttebær (eller tyttebærsyltetøy)

grovt havsalt

pepper

Servering:

pitabrød

rødløk (i tynne skiver)

ruccola

Fremgangsmetode

La reinskavet ligge i pakken på benken mens du gjør klar resten.
Smelt halvparten av smøret i stekepanne på sterk varme, og stek sjampinjongskivene til de begynner å få farge. Senk temperaturen til middels varme og tilsett finhakket hvitløk. La alt surre i 3-4 minutter. Sett til side.
Sett opp temperaturen igjen, og stek reinsdyrkjøttet raskt i flere omganger. Krydre med salt og pepper.
Når alt kjøttet er brunet tilsettes finsnittet purre og stilker med fersk timian. Rør om og la alt surre i ca. 1 minutt.

Tyttebærdressing

Bland sammen rømme og rørte tyttebær i en skål. Smak til med flaksalt og pepper.

Servering

Varm opp hjemmelagde pitabrød eller følg anvisning på pakningen.
Fyll pitabrødene med reinskav, stekt sopp, rødløk, paprika og ruccula. Topp med frisk tyttebærdressing.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆