reker og scampi
Spicy scampi med ris
Spicy scampi med ris har du nesten på bordet før du rekker å lese ferdig denne oppskriften. Vil du ha den ekstra sterk kan du tilsette litt chilipulver. Vil du heller slukke flammene er det godt med litt lett crème fraîche ved siden av.
![Spicy scampi med chili, hvitløk og ris, på lys grå tallerken med rød gaffel. Fersk koriander på toppen. Lys bakgrunn.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/6dRZJX7tKkL9ysW6mxGpgb/62207da9e8779fe9c34a4f32857bc7be/Spicy_scampi_med_ris.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
10min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 pkkokt scampi (uten skall)
2 stkrød chili
2 feddhvitløk
1 stkgul løk
2 poserboil in bag ris
1 håndfullfrisk koriander (kan sløyfes)
1 ssrapsolje til steking
Fremgangsmetode
Varm opp rikelig med olje i en panne og tilsett finhakket hvitløk, hakket fersk chili og finhakket løk.
Stek til blandingen får farge og løken blir blank.
Tilsett scampiene og la det steke i 4-6 minutter. Server med kokt ris, og topp gjerne med frisk koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆