Til hovedinnhold
pannekaker

Perfekt frokost med amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker med dryppende lønnesirup og deilige blåbær er perfekt til en sen helgefrokost. Her får du tipsene som gjør pannekakene akkurat så luftige og gode som de skal være.

Perfekt frokost med amerikanske pannekaker

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til 12 pannekaker:

300ghvetemel

en halvtssalt

1tsbakepulver

2sssukker

300mlkefir

2stkegg

30gsmeltet smør

1sssmør og solsikkeolje (til steking)

Dette trenger du til servering:

4sslønnesirup

4tsmelis

1kurvblåbær

Fremgangsmetode

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland inn kefir og smør. Kefir og bakepulver gir ekstra luftig røre. Amerikanerne bruker gjerne buttermilk. Det finnes ikke i Norge, men kefir gjør samme nytten.
Tilsett siktet hvetemel, salt og bakepulver. Rør forsiktig.
Du skal helst arbeide minst mulig med røren. Jo mer du rører, desto mer gluten frigjøres, og seigere blir pannekakene. Bruk derfor minst mulig tid og kraft på å samle røren.
Varm en panne med litt smør og nøytral olje. Stek pannekakene ca. 1-2 minutter på hver side. Har du en stor panne steker du tre pannekaker om gangen.
Server med en gang. Tre pannekaker per person i stabel. Sikt litt melis og hell litt deilig lønnesirup over. Ikke vær gjerrig her. Server med deilige blåbær til.
Prøv også med andre typer bær og frukter, et dryss melis og kanel, yoghurt eller pisket krem, sjokoladesaus eller salt karamell.
Du kan også ha salt tilbehør til. Prøv med avokadoskiver og røkelaks eller hva med egg og bacon?

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn