Til hovedinnhold
pizza

Pizzabunn

Bak pizzabunnen selv. Det er ikke så vanskelig. Alt du trenger er å elte sammen mel, salt, gjær og vann før du lar deigen heve. Er du skikkelig rå, lar du den heve i tre dager!

Pizzabunn med topping

10min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1kghvetemel

1tssalt

en halvtstørrgjær

7dlkaldt vann

Fremgangsmetode

Bland hvetemel og salt, og ha i tørrgjær. Tilsett vannet og elt det til en klissete deig. Dekk bollen med plastfolie eller lokk. La deigen heve 8-20 min. Hvis du vil lage en virkelig magisk pizzabunn, kan du la deigen stå kjølig i 3 dager.
Ha deigen over på en melet flate. Brett den innover mot midten og del så deigen i 6 like store deler. Form delene til boller og legg dem til heving på et brett med bakepapir drysset med mel. Legg et rent håndkle over og la dem heve i 30 min.
Kjevle bollene ut til runde pizzaleiver og topp med saus, fyll og revet ost. Stek pizzaen på 250 grader på nederste rille i 8-10 minutter til osten er smeltet og bunnen er stekt. Bruk gjerne pizzastein eller pizzastål for å få bunnen ekstra sprø.

Se vår oppskrift på rød og hvit pizza her

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit