Til hovedinnhold
restemat

Kjøttsuppe med pinnekjøttrester

Denne suppa gjør virkelig stas på pinnekjøttet! Bruk de gode, norske rotgrønnsakene – her kan du bruke opp det du har i grønnsakskuffen – så får du en smaksrik og mettende middagsrett.

Kjøttsuppe med pinnekjøttrester

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

gul løk (i biter)

sellerirot (i terninger)

kålrot (i terninger)

poteter (i terninger)

gulrøtter (i skiver)

pastinakk (i skiver)

vårløk (finsnittet)

grønnsakskraft

laurbærblad

salt

pepper

renset pinnekjøtt (kun kjøttet)

fersk rosmarin (til servering)

Fremgangsmetode

Rens og skrell alle grønnsakene, og skjær i omtrent like store terninger og skiver.
Ha grønnsakene i en stor gryte, sammen med grønnsakkraft, laurbærblad, salt og pepper. Hold gjerne litt tilbake på saltet siden pinnekjøttet er ganske salt.
Kok opp under lokk og la suppen koke til grønnsakene er møre, 15-20 minutter.
Tilsett ferdig renset pinnekjøtt og la kjøttet bli gjennomvarmt før servering.
Server med fersk rosmarin og godt brød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆