lam og får
Kjøttsuppe med pinnekjøttrester
Denne suppa gjør virkelig stas på pinnekjøttet! Bruk de gode, norske rotgrønnsakene – her kan du bruke opp det du har i grønnsakskuffen – så får du en smaksrik og mettende middagsrett.

30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1stkgul løk (i biter)
2skiversellerirot (i terninger)
2skiverkålrot (i terninger)
4stkpoteter (i terninger)
2stkgulrøtter (i skiver)
1stkpastinakk (i skiver)
1stilkvårløk (finsnittet)
1 og en fjerdedelgrønnsakskraft
1stklaurbærblad
1 og en halvtssalt
en halvtspepper
500grenset pinnekjøtt (kun kjøttet)
1stilkfersk rosmarin (til servering)
Fremgangsmetode
Rens og skrell alle grønnsakene, og skjær i omtrent like store terninger og skiver.
Ha grønnsakene i en stor gryte, sammen med grønnsakskraft, laurb ærblad, salt og pepper. Hold gjerne litt tilbake på saltet siden pinnekjøttet er ganske salt.
Kok opp under lokk og la suppen koke til grønnsakene er møre, 15-20 minutter.
Tilsett ferdig renset pinnekjøtt og la kjøttet bli gjennomvarmt før servering.
Server med fersk rosmarin og godt brød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆