Til hovedinnhold
restemat

Restepai med juleskinke

Rester av julematen er godt å ha! Bruk restene av juleskinken i en lekker og mettende pai til julefrokosten, til lunsj eller når dere har lyst på noe enkelt i juledagene.

Restepai med juleskinke

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1håndfullJuleskinke (rester i biter)

5stkegg

3 og en halvdllettmelk

1dæsjrevet ost

en fjerdedeltsmalt muskatt

en fjerdedeltsmalt ingefær

1klypesalt og pepper

Topping:

10stkcherrytomater

1stkpaprika rød (i biter)

1dæsjbladpersille

Fremgangsmetode

Elt deigen sammen for hånd eller kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser. Ta deigen ut av bollen, dekk den med plastfolie og la den ligge i kjøleskapet i ca. 30 min.
Smør en paiform med smør. Kjevle ut deigen og klem den ut i formen. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek den i 10 minutter på 200 grader.
Fordel juleskinken over paibunnen. Visp sammen egg, melk, ost og krydder og hell det over skinken. Skjær paprika og tomater i biter og stek det i en stekepanne. Fordel det over paifyllet. Stek paien på 200 grader i ca. 30 minutter.
Server gjerne med granateple og en frisk salat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn