salat
Sunn middag med venner
Tomatsalat med basilikum, vinaigrette, quinoa, bringebær, granateple, rødløk, reddik og kyllingfilet. Fetaostkrem med kesam og grovbrød ved siden – topp med ristede mandler og basilikum
![Tomatsalat med basilikum, vinaigrette, quinoa, bringebær, granateple, rødløk, reddik og kyllingfilet.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/76RDJIYxAZRDLSRL1g68pU/948a4c4a02f53fd185baea079cff8f70/oppskrifter_amalie_zoom_sunn-middag.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkkyllingfilet
2 stkhvitløksfedd
1 ssolje
salt og pepper
1 tssalt og pepper (smak til)
Salat:
500 gtomater, cherry, plomme eller store. Ekstra fint å mikse!
4 dlkokt rød eller hvit quinoa
1 stkgranateple (bruk kjernene)
1 stkrødløk
1 posereddiker
1 stkeske ferske bringebær
1 håndfullfersk basilikum
1 dlRistede mandler
4 skivergrovbrød
Vinaigrette:
en halv dlolje
1 stksaften av sitron
en halv stkfinrevet skall av sitron
2 feddhvitløk (finhakket)
1 tssalt og pepper (smak til)
Fetaostkrem:
1 pkfetaost
1 og en halv dlkesam
1 klypesort pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Stek kyllingfilet gylden i en panne med litt olje og hakket hvitløk. Ha det i en ildfast form og etterstek de i ovnen på 180 grader i omtrent 20 minutter.
Lag quinoa etter pakningsbeskrivelsen. Lag en enkel vinaigrette – finhakk hvitløk og bland med olje og sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.
Del opp tomater og legg tomatene på ett stort fat. Ha over quinoa og granateple-kjerner.
Skjær rødløk i ringer eller båter. Skjær reddiken i tynne skiver med en skarp kniv. Vend inn rødløk, reddiker og bringebær i salaten. Bland forsiktig!
Dryss panneristede mandler og basilikum på toppen.
Mos fetaost og kesam til en tykk røre, smak til med sort pepper.
Server salaten med vinaigrette og ristede mandler, fetaostkrem og rugbrød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆