Til hovedinnhold
salat

Sunn middag med venner

Tomatsalat med basilikum, vinaigrette, quinoa, bringebær, granateple, rødløk, reddik og kyllingfilet. Fetaostkrem med kesam og grovbrød ved siden – topp med ristede mandler og basilikum

Sunn middag med venner

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stkkyllingfilet

2stkhvitløksfedd

1ssolje

salt og pepper

1tssalt og pepper (smak til)

Salat:

500gtomater, cherry, plomme eller store. Ekstra fint å mikse!

4dlkokt rød eller hvit quinoa

1stkgranateple (bruk kjernene)

1stkrødløk

1posereddiker

1stkeske ferske bringebær

1håndfullfersk basilikum

1dlRistede mandler

4skivergrovbrød

Vinaigrette:

en halvdlolje

1stksaften av sitron

en halvstkfinrevet skall av sitron

2feddhvitløk (finhakket)

1tssalt og pepper (smak til)

Fetaostkrem:

1pkfetaost

1 og en halvdlkesam

1klypesort pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Stek kyllingfilet gylden i en panne med litt olje og hakket hvitløk. Ha det i en ildfast form og etterstek de i ovnen på 180 grader i omtrent 20 minutter.
Lag quinoa etter pakningsbeskrivelsen. Lag en enkel vinaigrette – finhakk hvitløk og bland med olje og sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.
Del opp tomater og legg tomatene på ett stort fat. Ha over quinoa og granateple-kjerner.
Skjær rødløk i ringer eller båter. Skjær reddiken i tynne skiver med en skarp kniv. Vend inn rødløk, reddiker og bringebær i salaten. Bland forsiktig!
Dryss panneristede mandler og basilikum på toppen.
Mos fetaost og kesam til en tykk røre, smak til med sort pepper.
Server salaten med vinaigrette og ristede mandler, fetaostkrem og rugbrød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn