vegetar
Hvit bønnepostei
Et ordentlig sunt alternativ til det vanlige pålegget, er vegetarianernes favoritt: bønnepostei. Bønner er skikkelig næringsrike, har lavt fettinnhold og er stappet med proteiner!
![Hvit bønnepostei i skål, toppet med olivenolje og timian. Servert sammen med agurk, gulrot og paprika i stenger.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/11rit95aiREv2vdj0ZCWXk/3b1e51167774783cb4a15c685638cb31/Hvit_b_nnepostei.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
2 bokserhvite bønner
en halv stkgul løk (finhakket)
2 feddhvitløk (finhakket)
en halv dlolivenolje
1 sssitronsaft (smak til med mer om nødvendig)
1 stilkfrisk rosmarin
1 stilkfrisk timian
1 tssalt og pepper (smak til)
1 tsolje til steking
Fremgangsmetode
Varm litt olje i en panne, og surr hvitløken og løken på svak til middels varme. Sett til siden når de har blitt blanke og myke, og la bli romtemperert.
Skyll bønnene, og hell dem i en blender med løkblandingen. Kjør til en jevn blanding. Hell i litt og litt olje til posteien har ønsket konsistens.
Smak posteien til med sitronsaft, urter, salt og pepper.
Oppbevar posteien på lufttett beholder i kjøleskapet, så er den holdbar i litt over en uke.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆