Til hovedinnhold

Coop Nord utbetaler rekordhøyt kjøpeutbytte

Rekord

Medlemmene i Coop Nord SA har i løpet av 2023 spart hele 166 millioner kroner på å være medlem i samvirkelaget. I disse dager får medlemmene utbetalt 77 millioner kroner i kjøpeutbytte og medlemsbonuser til sin medlemskonto.

–  I Coop er vi stolte over å være annerledesaktøren i bransjen, og spesielt når overskuddet skal deles og medlemmene får sitt kjøpeutbytte og andre utbetalinger inn på sin konto, sier administrerende direktør i Coop Nord, Yngve Haldorsen. – Vi tror på deling med våre medlemmer, og sammen har hver og en bidratt til at vi kan betale ut nok et rekordhøyt kjøpeutbytte, sier Haldorsen. Kjøpeutbytte utbetales årlig i januar og pengene er nå satt inn på medlemskontoene.  

- Medlemmene velger selv om de ønsker å ta ut pengene sine, eller om de ønsker å spare dem hos oss. Pengene kan bli stående på den enkeltes medlemskonto, eller flyttes til høyrentekonto hvor vi tilbyr en rente som er konkurransedyktig i forhold bankene, forteller Haldorsen. 

De økonomiske fordelene til samvirkelagets medlemmer beløp seg til totalt 166 millioner kroner i 2023, en økning på 22 millioner kroner fra 2022. 77 millioner kroner utbetales som kjøpeutbytte og medlemsbonus nå, og de resterende 89 millioner kronene har medlemmene fått glede av i form av besparelser fra rabattkuponger, medlemskupp og andre medlemsfordeler.  

- Vi har medlemsfordeler på blant annet el-billading, drivstoff, forsikring, hotell, teater, fotball, gjenbruksnett, bleier og frukt & grønt, sier medlems- og kommunikasjonsdirektør Marit Hemmingsen. I løpet av et år utgjør disse økonomiske fordelene altså 89 millioner kroner, som er et betydelig beløp. Vi har også lokale medlemsfordeler på festivaler, idrettsarrangementer og opplevelser gjennom året, så her er det mange penger å spare for den bevisste forbruker, legger hun til. 

I 2023 fikk samvirkelaget 5.661 nye medlemmer og Coop Nord er nå eid av hele 130.000 medlemmer. -Delingsøkonomi er i tiden, og det er hyggelig at vi har en jevn tilstrømming av kunder som ser at det er gunstig å være medlem hos oss, og få sin del av overskuddet, avslutter Hemmingsen. 

– Vårt formål er å skape medlemsnytte og verdi for våre medlemmer, både økonomiske fordeler og i form av et godt butikktilbud, forteller Haldorsen. I 2023 investerte Coop Nord hele 144 millioner kroner i vårt nedslagsfelt i Troms, Ofoten og Lofoten. Investeringene fordelte seg på etablering av nye butikker og på renoveringer og oppgraderinger av eksisterende butikker. Eksempelvis bygde vi en helt ny Extra-butikk på Olsborg – som har begeistret kundene våre i dette området. Vi brukte også betydelige millioner på å utvide og renovere Extra Fjordgata i Harstad – som sto ferdig like før jul. I tillegg har vi oppgradert Extra Setermoen, Coop Prix Håpet og Myreng i Tromsø, Extra Seljestad i Harstad, Extra Frydenlund i Narvik, Extra Leknes i Lofoten og Obs Bygg Bardufoss. 

- Så er det allerede kjent at vi har igangsatt et 400 millioners prosjekt ved Sjøkanten Senter i Harstad, som omfatter etablering av en ny Obs Bygg på senteret. Dette prosjektet skal stå ferdig i løpet av 2025, forteller Haldorsen. Dette vil gi Harstad og omegn et nytt butikktilbud innenfor byggevarer, samt et oppgradert kjøpesenter for hele regionen.  

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn