Til hovedinnhold

Sitronstekte lammekoteletter med grønn potetmos

Lammekoteletter er populære, og det er ikke uten grunn! Dette er fargerik og rustikk høstmat med spennende smaker – ferdig på en halvtime.

30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

800gpoteter (gjerne melne)

1buntvårløk

350gfrosne erter (1 pose)

2sspersille

4sssmør

1tssalt

1klypehvit pepper

rapsolje (til steking)

4stklammekoteletter (romtemperert)

salt og pepper

2feddhvitløk

1stksitron (saften av)

1sskapers

Fremgangsmetode

Start med potetmosen: Kok potetene møre i usaltet vann.
Skjær vårløk i ringer og ha i potetgryta sammen med ertene når det er 5 minutter igjen av koketiden.
Hell av vannet og mos potetene med en potetmoser. Kjør vårløken, halvparten av ertene og persille med en stavmikser. Rør alt sammen.
Tilsett smør og rør kraftig til en jevn mos. Smak til med salt og pepper og ha i resten av ertene. Hold potetmosen varm til kotelettene er ferdigstekte.
Stek kotelettene: Varm opp rapsolje i stekepanne på høy temperatur. Krydre lammekotelettene med salt og pepper. Brun kotelettene raskt på hver side.
Senk temperaturen og tilsett hvitløk og sitronsaft. Lammekotelettene er ferdig stekt etter et par minutter på hver side. Server med kapers og grønn potetmos.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn