Sitronstekte lammekoteletter med grønn potetmos
Lammekoteletter er populære, og det er ikke uten grunn! Dette er fargerik og rustikk høstmat med spennende smaker – ferdig på en halvtime.
![Lammekoteletter på fat med grønn potetmos rundt](/assets/contentful/b26eki8n3vte/2zye4UTz6nNrlpQ7cXSi1q/99e809c4abcd8e219b56f6afeb135a22/sitronstekte_lammekoteletter_hoved.jpg?preset=large&dpr=2&q=75)
30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 gpoteter (gjerne melne)
1 buntvårløk
350 gfrosne erter (1 pose)
2 sspersille
4 sssmør
1 tssalt
1 klypehvit pepper
rapsolje (til steking)
4 stklammekoteletter (romtemperert)
salt og pepper
2 feddhvitløk
1 stksitron (saften av)
1 sskapers
Fremgangsmetode
Start med potetmosen: Kok potetene møre i usaltet vann.
Skjær vårløk i ringer og ha i potetgryta sammen med ertene når det er 5 minutter igjen av koketiden.
Hell av vannet og mos potetene med en potetmoser. Kjør vårløken, halvparten av ertene og persille med en stavmikser. Rør alt sammen.
Tilsett smør og rør kraftig til en jevn mos. Smak til med salt og pepper og ha i resten av ertene. Hold potetmosen varm til kotelettene er ferdigstekte.
Stek kotelettene: Varm opp rapsolje i stekepanne på høy temperatur. Krydre lammekotelettene med salt og pepper. Brun kotelettene raskt på hver side.
Senk temperaturen og tilsett hvitløk og sitronsaft. Lammekotelettene er ferdig stekt etter et par minutter på hver side. Server med kapers og grønn potetmos.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆