Til hovedinnhold

Sykkel

Sport

Sykkel engasjerer mange, og vi er stolte av å være hovedsponsor til vårt likestilte dame- og herrelag Team Coop-Repsol!

Sykkellag med like muligheter

Sykkelsporten er i en positiv utvikling, og i likhet med mange andre idretter vokser det spesielt godt på kvinnesiden. Coop ønsker å ta del i denne positive utviklingen og har som sponsor vært en viktig pådriver bak satsingen til kvinnelaget Team Coop Hitec Products fra våren 2021.  Foran 2024-sesongen er vi stolte av at  damelaget, Team Coop - Hitec Products slåes sammen med herrelaget, Team Coop - Repsol. Dame- og herrelaget ble da likestilt med samme ressurser, skal sykle på samme utstyr, samt ha samme administrasjon, for å gi like muligheter!


«Coop er stolte av å støtte et sykkellag som gir like muligheter for unge ryttere, til både å trene sammen og sykle ritt for å utvikle seg både sportslig og personlig. Sykkel engasjerer mange, og Coop ønsker å benytte samarbeidet til å inspirere og motivere til økt aktivitet. Sykling er en sunn form for trening, som både unge og eldre kan glede seg over», sier sponsorsjef Vegard Hansen. 

Historien

Team Coop - Repsol er Norges lengstlevende kontinentallag og ble startet opp i Bergen i 2005 og har sitt utspring fra CK Bjørgvin.

Ved inngangen av 2015 sesongen kom Coop inn som navnesponsor og laget skiftet dermed navnet til Team Coop-ØsterHus. Teamnavnet hadde vi i både 2015 og 2016. Fra og med 2017-sesongen gikk laget under navnet Team Coop. Foran 2023-sesongen kom Repsol Norge inn som ny tittelsponsor, og laget begynte dermed gå under navnet Team Coop - Repsol fra og med 2023.

Fra og med neste år skal begge lag hete Team Coop-Repsol

– Endelig ble dette en mulighet. Dette er naturlig for begge lag, og vil løfte begge lag, skriver daglig leder i Team Coop-Repsol-administrasjonen Roy Hegreberg i en SMS til Discovery.
– Dette er positivt for norsk sykkelsport, og jeg håper det inspirerer flere i sykkel-Norge til å samarbeide. Da kan vi får ut mer av ressursene vi har til glede for alle, fortsetter den tidligere syklisten, som også er manager i Tour de Fjords AS.
Team Coop-Hitec deltok for første gang i Tour de France Femmes i 2023. De var også til stede på neste års løypepresentasjon, noe som kan tilsi at de kan få invitasjon til 2024-utgaven. Team Coop-Repsol er på sin side litt lenger bak i køen. Ettersom de er et såkalt kontinentallag - altså på nivået under lag som Uno-X.
– Vi er glade for at Repsol og Coop Norge ønsker å styrke satsningen på kvinnsykling i Norge og internasjonalt. Dette sikrer kvinnelaget økonomisk de neste årene og vi gleder oss til å bære navnet Team Coop-Repsol sammen med herrelaget. Vi ser nå frem til en ny sesong, og har et mål om å bli det mest bærekraftige kontinentallaget og skal gi like muligheter for både kvinnene og herrene, sier manager for kvinnelaget Karl Lima i Team Coop-Repsol i meldingen.

I forkant av 2024-sesongen har herrelaget signert ti ryttere, mens kvinnelaget har tolv ryttere på plass.