svinekjøtt
Asiatiske kålruletter med nykål
Den klassiske kålruletten har tatt seg en tur til Østen og piffet opp både utseende og smak. Resultatet er en deilig asiatisk versjon laget med sesongens aller beste nykål.
30min / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
100 garomasopp (finhakket)
1 stkløk (finhakket)
1 pksvinekjøttdeig (400 g)
1 stkegg
2 feddhvitløk (finhakket)
2 tsingefær (revet)
1 tschili (finhakket)
2 tssoyasaus
1 nevekoriander (finhakket)
1 tssalt
2 stknykål
Dipp:
3 sssoyasaus
2 ssriseddik
en halv tssesamolje
1 sslimesaft
1 tschili (hakket)
1 nevekoriander (grovhakket)
1 tsingefær (revet)
Fremgangsmetode
Lag dippen: Bland sammen ingrediensen til dippen og sett til side.
Surr sopp og løk i en panne med litt nøytral olje. Du skal bare mykne ingrediensene, ikke steke.
Bland kjøttdeig, egg, hvitløk, ingefær, chili, soyasaus og koriander. Smak til med salt. Bland inn sopp og løk og form til 12 avlange, korte pølser.
Riv forsiktig av bladene på kålen. Forvell dem i kokende vann i 1 minutt. Rull dem med en kjevle for å flate dem ut mest mulig.
Pakk hver av pølsene i et blad og forsegl godt. Du kan bruke tannpirker for å holde dem sammen.
Bruk en bambuskurv eller damprist. Fyll kjelen med vann opp til litt under dampristen og damp kålrullene til de er ferdige. Bruk lokk for å holde dampen inne i gryten. Dette tar ca 20 minutter. Sjekk at de er gjennomkokte.
Server kålrulettene med dippsaus.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆