boller og søt gjærbakst
Kringle med marsipan og appelsinglasur
Når bakte du en skikkelig god gjærbakstkringle sist? Fyll kringlen med herligheter som marsipan, nøtter og rosiner og la den få hedersplassen midt på bordet.
20min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
1 pkfersk gjær ( for søte deiger)
5 dlkefir (cirka 37 grader)
150 gsukker
200 gromtemperert smør
1 stkegg ( + egg til pensling)
1 kghvetemel
2 tsmalt kardemomme
en halv tssalt
400 gmarsipan
100 ggrovhakkede valnøtter
100 grosiner
4 ssferskpresset appelsinsaft
5 dlmelis
1 håndfullfinrevet appelsinskall (etter ønske)
Fremgangsmetode
Bland gjær og kefir. La dette stå i 10 minutter.
Pisk sukker og smør til det blir hvitt. Tilsett gjærmelken og egg. Pisk og spe med melet, kardemomme og salt. Elt deigen i 10 minutter.
La deigen heve lunt i en time.
Kjevle ut marsipanen til en lang remse.
Form deigen til en lang pølse. Kjevle den ut slik at den blir flatere. Legg marsipanremsen på, og strø rosiner og valnøtter utover. Lukk deigen og form den som en kringle. La den heve nye 30 minutter.
Pensle kringlen med sammenpisket egg.
Sett i forvarmet ovn på 210 grader i 15-17 minutter.
Avkjøl på rist.
Bland melis og appelsinsaft. Hell glasur over kringlen når den er avkjølt helt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆